Subsidies anno 2022 wat is er allemaal mogelijk

Overweeg jij om een warmtepomp aan te schaffen tijdens de renovatie van je woning? Dan kun je wellicht aanspraak maken op de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). ISDE is een subsidie die bedoeld is om de aanschaf van duurzame oplossingen voor jouw woning aantrekkelijker te maken. Met deze subsidie wil de overheid mensen stimuleren om het energiegebruik te verminderen en van het gas af te gaan door te kiezen voor bijvoorbeeld een warmtepomp.

Wat kan ik indienen?

De ISDE geldt alleen voor renovatieprojecten. Subsidie ontvangt je alleen als je aan alle voorwaarden voldoet. Bekijk hier de voorwaarden.  Per jaar stelt de overheid een bepaald budget beschikbaar. Kijk hier welk bedrag er nog beschikbaar is. De ISDE-subsidie loopt door tot 2030.

Je kan een subsidie aanvragen voor een zonneboiler, een (hybride) warmtepomp, isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet. Heb je meerdere duurzaamheidsprojecten? Dat kan! Je moet dan al je duurzaamheidsprojecten in één aanvraag bundelen en indienen.

Hoeveel subsidie krijgt u op een warmtepomp?

Op de website van de Rijksoverheid staat een overzicht van de actuele subsidiebedragen. Hier vind je een lijst van STIEBEL ELTRON warmtepompen met subsidiebedragen.  Voor het daadwerkelijke te ontvangen bedragen verwijzen wij naar de apparatenlijst van het RVO.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op de website van STIEBEL ELTRON. Bekijk hier het hele artikel.