De lucht barst van de energie

De lucht-water warmtepomp, die afhankelijk van het model binnen of buiten staat, wordt door een stil werkende ventilator gevoed met buitenlucht. Een warmtewisselaar onttrekt energie aan deze lucht, die door de warmtepomp in bruikbare warmte voor de woning omgezet wordt. Een lucht-water warmtepomp zet de buitenlucht dus op een energiezuinige manier om in warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele verwarmingsketel en maakt gebruik van aardgas of stookolie overbodig.

Warmtepomp buiten of binnen?

De installatie van een warmtepomp lucht/water kan zowel binnen als buitenshuis, dus ofwel buiten in de tuin of bijvoorbeeld in de kelder of een bergruimte. Om zo min mogelijk ruimte in te nemen heeft STIEBEL ELTRON veel compacte apparaten. Meer weten over de locatie van jouw warmtepomp? Lees verder >>

Renoveren of nieuwbouw?

Een warmtepomp voor elk project. Door de lage installatiekosten is de lucht-water warmtepomp niet alleen gunstig in aanschaf, maar ook geschikt voor de vervanging van een bestaand verwarmingssysteem bij renovatie. Ook in nieuwbouw is deze verwarmingstechniek door de efficiëntie uiterst gewild en wordt dit vaak ingezet in bijvoorbeeld energiezuinige woningen.

Lucht-water warmtepomp in de winter

Lucht is gedurende het hele jaar beschikbaar maar kan tijdens de wintermaanden minder energie bevatten waardoor de warmtepomp dan minder rendabel is. Wanneer je kiest voor lucht, zal je tijdens de koudere periodes dus een extra warmtebron moeten voorzien die de warmtepomp kan ondersteunen. Het voordeel van een warmtepomp op lucht is dat de installatie een stuk eenvoudiger en goedkoper is in vergelijking met brine-water warmtepompen, waardoor het rendement zeker nog te rechtvaardigen is.

Koelen en ventileren

Elke lucht-water warmtepomp kan standaard ingezet worden voor verwarming en warm water. Afhankelijk van het model dat je kiest zijn er ook modellen die kunnen koelen en/of ventileren. Zo regel je het hele jaar jouw ideale temperatuur binnenshuis.

Brine- of Lucht-water warmtepomp?

Zowel een brine- als een lucht-water warmtepomp hebben voordelen. Weet je nou niet zo goed waar je voor moet kiezen? Vraag dan gratis advies aan bij één van onze collega’s van STIEBEL ELTRON! Meer informatie over de verschillen tussen brine- en lucht-water warmtepompen lees je hier.

close

Mis deze tips niet!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.