Alles over de doorstroomboiler

Handen wassen, koken, douchen, allemaal dagelijkse dingen waar warm water voor nodig hebt. Wanneer we warm water nodig hebben willen we het vaak direct. En het liefst ook nog duurzaam. Een doorstroomboiler is dan een goede keuze. Een compacte, duurzame oplossing voor jouw warm water behoefte.

Hoe werkt een doorstroomboiler?

Om uit te leggen hoe een doorstroomboiler werkt, nemen we je eerst graag mee in hoe een gewone boiler werkt. Beide verwarmen ze het water namelijk net op een andere manier. Een boiler heeft een vat met water wat constant verwarmd wordt. Als je dan de kraan aanzet krijg je voorverwarmd water uit de boiler. Een doorstroomboiler heeft geen vat, als je de kraan opendraait stroomt er koud water door de doorstroomboiler en wordt het met een verwarmingselement verwarmd en komt dan gelijk verwarmd uit de kraan. Dit zorgt ervoor dat doorstroomboiler pas aan het werk gaat als jij warm water nodig hebt in plaats van zoals bij een gewone boiler die altijd aanstaat.

Elektrische doorstroomboiler

Ga met een elektrische doorstroomboiler voor gasloos. Waar vroeger je boiler vaak verwarmd werd door gas, zijn onze doorstoomboilers elektrisch. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee. Vaak krijg je als tip om geld te besparen om een spaardouche aan te schaffen of korter te douchen. Wist je dat een elektrische doorstroomboiler jou ook helpt om minder water te verspillen? Doordat het warme water direct op temperatuur uit jouw kraan komt, verspil je geen water tijdens het wachten tot de juiste temperatuur. Daarmee kun je jouw watergebruik tot wel 30% verminderen. Daarnaast hebben alle doorstroomboilers van STIEBEL ELTRON energielabel A. Met een van onze elektrische doorstroomboilers maak jij een duurzame keuze.

Doorstroomverwarmer of doorstroomboiler

Een doorstroomboiler wordt ook wel een doorstromer of doorstroomverwarmer genoemd. En alle drie de benamingen zijn eigenlijk heel logisch. Water wordt verwarmd doordat het door een boiler heen stroomt. Vandaar dat het een doorstromer is en in plaats van boiler vaak het woord verwarmer wordt genoemd.

Mini doorstromer

Met een mini-doorstromer hoef je nooit meer te wachten op warmwater wanneer jij je handen of gezicht wilt wassen. Een doorstromer van klein formaat die door de korte leidingafstand ervoor zorgt dat jouw warm water onmiddellijk uit de kraan komt. Comfort zit in de kleine dingen. Een mini doorstromer is een comfortabele aanvulling op jouw badkamer.

Doorstroomboiler kopen

Wil jij een doorstroomboiler kopen? Zorg dan dat je goed geïnformeerd bent. Sommige doorstroomboilers hebben namelijk veel stroom nodig. Wat kan betekenen dat je een nieuwe groep in je meterkast moet aanleggen. Ook is de keuze van de type doorstroomboiler afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld: Hoeveel tappunten moet de doorstroomboiler bedienen? Heb je hoge temperatuur warm water nodig? En hoeveel water heb je nodig? Onze collega’s bij STIEBEL ELTRON helpen je graag met het maken van een passende keuze voor jouw woning. Neem gerust contact met ons op! Alvast een kijkje nemen in ons assortiment? Hier vind je al onze elektrische doorstroomboilers.

close

Mis deze tips niet!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.