Ga jij voor (deels) gasloos?

Er bestaan verschillende type warmtepompen, zoals De lucht-water warmtepomp of brine-water warmtepomp. Los van de verschillende type warmtepompen heb je de keuze voor hybride of all-electric. Zowel een hybride als een all-electric warmtepomp verwarmt jouw woning elektrisch. Wat het verschil is, leggen we je graag uit!

Hybride

Bij hybride werkt naast de warmtepomp ook nog een gasgestookte cv-ketel. Een combi-ketel wordt dan alleen nog gebruikt voor warmtapwater en eventueel centrale verwarming bij lage buitentemperaturen. Hiermee verminder je al snel 60% aardgasverbruik. Hybride is op dit moment heel populair, omdat veel huizen in Nederland op dit moment nog niet klaar zijn voor de stap naar all-electric. Dit kan zijn omdat je woning nog niet voldoende is geïsoleerd of omdat het verwarmingssysteem nog niet klaar is voor een all-electric oplossing. Een hybride warmtepomp is vaak minder kostbaar en vraagt minder aanpassingsvermogen van de bewoners.

All-electric

Bij een all-electric warmtepomp is er geen ketel op gas meer nodig. Wel komt in plaats daarvan een boilervat voor warm water. Als er geen ruimte voor een boilervat is, kan dat een reden zijn om te kiezen voor een hybride warmtepomp. Daarnaast is een andere belangrijke overweging dat de extra capaciteit voor centrale verwarming bij lage buitentemperaturen wordt geleverd met een ingebouwd elektrisch verwarmingselement in plaats van met de gasketel. Je verbruikt dus tijdens de hele koude dagen geen gas meer, maar wel meer elektriciteit.

Advies nodig?

STIEBEL ELTRON gaat voor een duurzame toekomst en is daarom ook zeer enthousiast over all-electric warmtepompen. Echter is een all-electric warmtepomp niet in alle gevallen de juiste oplossing voor de woning. Allereerst kijken we naar de isolatie van een woning, is de isolatie van een woning matig, dan raden we je aan om eerst te isoleren of te kiezen voor een hybride warmtepomp. Wil jij graag advies over welke warmtepomp het beste bij jouw woning past? Neem dan vrijblijvend contact op met onze collega’s van STIEBEL ELTRON!

close

Mis deze tips niet!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.