Bouwjaar als indicatie voor isolatie

Als je niet precies weet hoe goed je woning is geïsoleerd, geeft het bouwjaar je een grove indicatie van je isolatie. Niet alle oude huizen zijn even slecht geïsoleerd, misschien is bijvoorbeeld al extra isolatie aangebracht nadat een huis gebouwd is. De mate van isolatie die wij aanhouden, is afhankelijk van de volgende bouwjaren.

vóór 1980

Deze huizen zijn vanaf de bouw niet of nauwelijks geïsoleerd. De huizen bestaan natuurlijk al een aantal jaren, dus de kans is groot dat vorige eigenaren al hebben geïnvesteerd in dakisolatie en dubbelglas. Is de isolatie recent uitgevoerd (niet langer dan 5 jaar geleden), dan is de dakisolatie van goede kwaliteit en is er waarschijnlijk gekozen voor HR++ glas.

1980 – 1995

Huizen uit deze periode zijn vaak volledig, maar matig geïsoleerd. Er is dakisolatie, gevelisolatie en vloerisolatie aangebracht. De ramen zijn voorzien van dubbelglas.

1995 – 2005

In de periode 1995 tot en met 2005 zijn de huizen gebouwd met goede dak-, gevel- en vloerisolatie, en er is dubbelglas geplaatst. Extra isoleren is vaak dan ook niet noodzakelijk, maar kan wel bijdragen als je jouw woning verder wilt verduurzamen.

2005 – heden

De huizen die gebouwd zijn vanaf 2005 hebben zeer goede isolatie van dak, vloer en gevel en overal HR++ glas (soms triple glas). Verbeteren van isolatie is dan ook niet meer nodig. Behalve als je vloerverwarming aanlegt, dan is extra vloerisolatie van toegevoegde waarde.

Meer weten over isoleren?

Wil je het maximale uit je warmtepomp halen én heb je een woning met een bouwjaar van vóór 1995? Start dan met inzichtelijk krijgen hoe je huis is geïsoleerd. Je kunt je muren, vloeren, dak en ramen isoleren. Alles om de kou buiten te houden en de warmte binnen. Lees verder >>

Maak kans op een gratis warmtepomp!

Wij willen jou de kans bieden om een gratis warmtepomp te winnen, zodat jij kunt overstappen naar een duurzame oplossing. Niet meer druk maken om de hoge gasrekening, maar zorgeloos en comfortabel op de bank zitten.

Ik doe mee

Mis deze tips niet!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.