WPL 25 AC Premium / HSBC 300 Cool

Deze set is een goede keus wanneer het benodigd vermogen voor verwarming van je woning niet meer is dan 16kW en je een verwarmingssysteem hebt dat werkt met aanvoertemperaturen van maximaal 60°C.

De maximale aanvoertemperatuur is 65°C. Ook wanneer de buitentemperatuur onder -7°C komt. De warmtepomp functioneert bij buitentemperaturen tussen +40°C en -20°C en is daarmee zeer geschikt voor toepassing in het Nederlands klimaat.

Centrale verwarming

Het geïntegreerd buffervat van 100 liter werkt als schakel tussen de warmtepomp en het CV-systeem en verzekert een stabiele werking van de warmtepomp.

Warmwater

Het boilervat is met zijn 270 liter inhoud voor de meeste huishoudens voldoende om te voorzien in een royale hoeveelheid warmwater. Voor legionellapreventie is een verwarmingselement geïntegreerd.

Bediening

De ruimtethermostaat is voorzien van “touch”-bediening en een lcd-scherm waarbij de intensiteit van achtergrondverlichting kan worden ingesteld. Batterijen zijn niet nodig omdat de thermostaat zijn voeding uit de centrale regelaar krijgt.

Installatie

De warmtepomp die buiten wordt geplaatst, is uitgevoerd als Monoblock. Dit betekent dat het leidingwerk tussen binnen- en buitenunit met gewoon CV-water kan worden gevuld. Voor de installateur werkt dit snel en eenvoudig.

Geluid

In het proces van ontwikkeling en productie zijn veel maatregelen genomen om de warmtepomp zo stil mogelijk te laten werken. Indien een nog stillere werking gewenst is, kan een geluidreductie worden geactiveerd met een vrij instelbaar weekprogramma. De warmtepomp zal tijdens die “stille modus” gewoon blijven functioneren met een lager vermogen.

Koeling

Dit systeem kan naast verwarming in het stookseizoen ook gebruikt worden voor koeling in de zomer. Of dit voor jou een bruikbare en zinvolle optie is, hangt af van je afgiftesysteem.

Opties

Om je installatie op afstand te kunnen uitlezen en bedienen, kun je overwegen om een ISG-web te laten installeren. Deze interface communiceert met de warmtepomp en wordt via je thuisnetwerk verbonden met het internet.

Toekomst

Om het warmtepompsysteem meer zelf-opgewekte energie te laten benutten, kan gebruik worden gemaakt van een ISG-plus. Deze heeft dezelfde functionaliteit als de ISG-web, met daarbij een ingang voor externe signalen. Zo kan de boiler bijvoorbeeld naar een hogere temperatuur worden verwarmd als de zonnepanelen energie leveren.

Maak voor mij de perfecte match

We hebben in deze tool geprobeerd om de meest gangbare sets met een paar klikken te filteren voor jou. Er is een hoop informatie beschikbaar over warmtepompen, maar we kunnen ons zo voorstellen dat je graag persoonlijk advies wilt. Want een warmtepomp kies je nou eenmaal niet zomaar. We denken graag met je mee wat voor jou de perfecte match is voor jouw woning. Onze collega’s hebben hiervoor alle kennis in huis. Ook als je alleen wat informatie wilt inwinnen, ben je bij ons aan het juiste adres! Bel 073 623 00 00 of mail info@stiebel-eltron.nl gerust!

Offerte aanvragen?

close

Mis deze tips niet!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.