WPL 09 ACS classic flex Set

Offerte aanvragen

All-electric ready: klaar voor de toekomst

Vanuit STIEBEL ELTRON hebben we al veel mensen geholpen met hun hybride all-electric ready systemen. Als het over warmtepompen gaat, hoor je ook vaak de term hybride. Maar wat is dat eigenlijk? Voor sommige mensen is de overstap naar gasloos nu nog te groot, maar in de toekomst wil je wel naar all-electric. Met het hybride systeem van STIEBEL ELTRON kan dat.

Offerte opvragen

Twee verschillende systemen

Je hebt twee verschillende systemen, namelijk hybride als geïntegreerd systeem. Dat betekent een warmtepomp en hr-ketel in één systeem. Dat betekent dat je dus niet alleen een nieuwe warmtepomp koopt maar ook een cv-ketel. Die gaan zo’n 15 jaar mee, dus al die tijd blijf je gas gebruiken voor het verwarmen van je woning. De andere optie is hybride in een all-electric ready systeem. Dit houdt in dat je een warmtepomp bij een bestaande ketel plaatst. Zo heb je in de toekomst altijd de keuze om over te stappen naar all-electric. Het systeem wat wij aanbieden is een all-electric ready systeem.

Waar moet je rekening mee houden?

Je kiest zelf wanneer en hoe je overstapt naar gasloos. Je kunt zelf bepalen wanneer je de woning van het gasnet laat koppelen. Je maakt samen met bijvoorbeeld je installateur een plan voor (na-)isolatie en het afgiftesysteem. Wellicht willen je de vloer vervangen op den duur en is een vloerverwarming daarbij een goede stap. Of zit het in de planning om de buitenmuren aan de binnenkant te isoleren, dan moeten de radiatoren van de muur en is dat mogelijk een goed moment om die te vervangen voor LTV-varianten.

De gids naar zorgeloos comfort

Wil je weten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een warmtepomp? Je leest er alles over in de brochure: ‘De gids naar zorgeloos comfort!’.

Download brochure

Kosten besparen en de investering spreiden

Vaak zien we dat de keuze voor een hybride systeem gebaseerd is op kosten. Mensen willen graag hun energierekening verlagen en een zo’n goedkoop mogelijke oplossing. Echter zijn ervoor all-electric ready ook genoeg positieve economische redenen. Je kunt bijvoorbeeld de investeringen op het gebied van (na-)isolatie en afgiftesysteem spreiden in plaatst van dat allemaal vooraf te moeten doen bij een all-electric systeem. Je bespaart direct al gas bij een all-electric ready systeem, wat natuurlijk een flinke besparing is op de energierekening. Bij een niet all-electric hybride systeem blijft je afhankelijk van fossiele brandstof en last houden van de steeds hogere gasprijzen. Daarnaast blijft je vastzitten aan de aansluitingskosten voor de gasaansluiting en de kosten voor het vast recht van de gasmeter. Bij de keuze voor een geïntegreerd systeem of all-electic ready systeem is het dus van belang dat alle kosten mee worden genomen en gekeken wordt naar de lange termijn.

Wat zit er in deze set?

We hebben de volgende set samengesteld, een buitenopgestelde lucht-water warmtepomp WPL 09 ACS classic gecombineerd met de hydraulische module HM-trend. Zo heb je een robuust systeem dat energie bespaart. De hydraulische module vergemakkelijkt de koppeling van de warmtepomp in het cv-systeem. De warmtepomp is fluisterstil, compact en helemaal klaar voor jouw gasloze toekomst.

Offerte aanvragen?

Terug naar de vorige pagina